Een anticonceptiering is een zachte, flexibele, kunststof ring van ongeveer 5 centimeter doorsnee die je zelf in jouw vagina inbrengt. Door het ontwerp van de ring valt hij er niet zomaar uit en kun je dus gewoon sporten, zwemmen en vrijen.
Het inbrengen van anticonceptie in ringvorm is vergelijkbaar met hoe je een tampon inbrengt. Je plaatst de anticonceptiering met je handen, maar je kunt ook gebruikmaken van een bijgeleverde applicator. De ring vormt zich naar de vagina waar het een lage dosis hormonen afgeeft. Via het slijmvlies van de vagina komen deze in het bloed terecht. Elke maand breng je een nieuwe ring in. Na 3 weken verwijder je de anticonceptiering, maar plaats je geen nieuwe. Zo zorg je voor een stopweek waarin je jouw menstruatie kunt verwachten. Na de ringvrije week breng je een nieuwe ring in.

In dit type anticonceptie zitten twee soorten hormonen, daarom is de Nuvaring niet geschikt om met de borstvoeding te combineren. Hormonen kunnen bijwerkingen veroorzaken en een hoger risico geven op trombose.

Verloskundigenpraktijk Voorhout - Lisse

Locatie Voorhout:
Vivaldipark 1E
2216 EA Voorhout

Locatie Lisse: 
Oranjelaan 96B - kamer 9
2162 KH Lisse 

Tel: 0252-235323 
info@vpvoorhout.nl 

 


Wil je meer informatie, wij helpen je graag verder.
 

Neem dan contact met ons op