De combinatiepil is de meest gebruikte anticonceptiemethode in Nederland. Er zitten verschillende hormonen in namelijk progestageen en oestrogeen. De progestageen zorgt ervoor dat je niet zwanger raakt. Door de oestrogeenen krijg je een voorspelbare menstruatie (onttrekkingsbloeding). Met de meeste pillen kun je je menstruatie ook uitstellen, verschuiven of zelfs overslaan. Er zijn verschillende pillen op de markt die allen voldoen aan verschillende behoeften: sommigen bootsen wat meer een cyclus na, anderen hebben geen stopweek. Kijk goed wat bij je past. Belangrijk is dat je de pil iedere dag slikt, als je hem vergeet kijk dan hier wat je moet doen.

De combinatiepil kan niet gebruikt worden als je borstvoeding geeft. Door de oestrogenen wordt de melkproductie en samenstelling van de melk beinvloed. 

Zoals alle geneesmiddelen, kan de anticonceptiepil bijwerkingen veroorzaken. Dit betekent niet dat iedereen deze bijwerkingen krijgt. Bij het gebruik van een combinatiemethode heb je bijvoorbeeld een licht verhoogde kans op trombose. Trombose is een bloedstolsel dat ontstaat in het bloedvat. Voor meer informatie over deze bijwerkingen verwijzen wij naar de bijsluiter van de betreffende pil.

Verloskundigenpraktijk Voorhout - Lisse

Locatie Voorhout:
Vivaldipark 1E
2216 EA Voorhout

Locatie Lisse: 
Oranjelaan 96B - kamer 9
2162 KH Lisse 

Tel: 0252-235323 
info@vpvoorhout.nl 


Wil je meer informatie, wij helpen je graag verder.
 

Neem dan contact met ons op