Standaard worden er in de zwangerschap een aantal echo's aangeboden en vergoed vanuit de basiszorgverzekering. Overige echo's worden uitsluitend vergoed indien deze medisch geïndiceerd zijn.
Verloopt de zwangerschap dus geheel ongecompliceerd, dan is er geen aanleiding tot het doen van verder echoscopisch onderzoek later in de zwangerschap. Of hier sprake van is, kan per individuele situatie verschillen en wordt met je besproken op het spreekuur. 

Toch nog even kijken...

We kunnen ons echter goed voorstellen dat je het leuk vindt om verderop in de zwangerschap toch nog een keer uitgebreid naar jullie kindje te kijken of misschien vinden jullie het wel leuk om rond de 15 weken het geslacht te ontdekken. Hiervoor kun je een pretecho maken, waarbij het doel van de echo puur jullie plezier is. Tijdens een pretecho kan er uitgebreid de tijd worden genomen om in diverse dimensies naar jullie kindje te kijken en hier foto- en/of video opnames van te maken. Aangezien deze echo's niet medisch noodzakelijk zijn, komen de kosten voor eigen rekening. 

Kwalitatief goede pretecho's kunnen worden gemaakt via de echoscopisten van VC De Poort bij pretechobureau PoortPret

Verloskundigenpraktijk Voorhout - Lisse

Locatie Voorhout:
Vivaldipark 1E
2216 EA Voorhout

Locatie Lisse: 
Oranjelaan 96B - kamer 9
2162 KH Lisse 

Tel: 0252-235323 
info@vpvoorhout.nl 


Wil je meer informatie, wij helpen je graag verder.
 

Neem dan contact met ons op