Foliumzuur (vitamine B11) helpt het risico op een kindje met een open rug of schedel te verkleinen en, hoewel het in mindere mate is bewezen, lijkt foliumzuur ook de kans op een hazenlip of gehemeltespleet te verkleinen.

Advies

Het advies is om 0,4-0,5 mg Foliumzuur per dag te slikken. Het is raadzaam om hier vier weken voordat je zwanger kunt worden al mee te starten, bijvoorbeeld als je van plan bent om te gaan stoppen met anticonceptie, en dit door te slikken tot en met een minimale zwangerschapsduur van 10 weken. Foliumzuur kun je zonder recept verkrijgen bij drogist of apotheek, maar zit ook voldoende verwerkt in multivitamines speciaal voor zwangeren. Deze vitaminepillen kun je de hele zwangerschap door blijven gebruiken.

Heb je epilepsie met bepaalde medicatie of al een eerder kindje met een open rug/schedel of een hazenlip (schisis), dan kun je bij ons of bij de huisarts om een recept vragen voor een verhoogde dosering. Ben je in verwachting van een tweeling, dan mag je de voorgeschreven dosis Foliumzuur verdubbelen.

Verloskundigenpraktijk Voorhout - Lisse

Locatie Voorhout:
Vivaldipark 1E
2216 EA Voorhout

Locatie Lisse: 
Oranjelaan 96B - kamer 9
2162 KH Lisse 

Tel: 0252-235323 
info@vpvoorhout.nl 


Wil je meer informatie, wij helpen je graag verder.
 

Neem dan contact met ons op