De eerste afspraak, ook wel het intakegesprek genoemd, vindt plaats tussen de 9-10 weken zwangerschap. Deze afspraak duurt ongeveer een uur en duurt wat langer dan andere afspraken.

Tijdens deze afspraak maak je kennis met ons en met de praktijk. Soms ken je ons al, dan vinden we het altijd fijn om even bij te praten om te horen hoe het gaat en of er dingen veranderd zijn.

We zullen gedurende dit gesprek een aantal vragen aan jullie stellen om een inschatting te maken of er specifieke zorg noodzakelijk is tijdens deze zwangerschap. Deze vragen zullen gaan over je (medische) voorgeschiedenis, jullie gezondheid en die van de familie en eventuele kinderen. Het is handig om vooraf aan de afspraak bij je naaste familie alvast eens te vragen of er ziektes of aangeboren afwijkingen voorkomen 
We geven voorlichting over:

  • aanvullende onderzoeken die kunnen worden gedaan: Denk dan aan het bloedonderzoek waarbij we bijvoorbeeld controleren wat je bloedgroep is en of er sprake is van infectieziekten (Hepatitis B/HIV/Lues). Het meten van de bloeddruk. Maar denk ook aan de mogelijkheden van prenatale screening indien gewenst. Het is helaas nog te vroeg om naar het hartje te luisteren.
  • risico's vermijden/verkleinen: Wat kun je beter wel en niet eten, welke vitamines zijn handig om (aanvullend) te gebruiken, hoe voorkom je infecties.
  • wat te regelen tijdens de zwangerschap: het regelen van de erkenning indien nodig, het aanmelden voor de kraamzorg, een eventuele zwangerschapscursus.
  • hoe de zorg er gedurende de zwangerschap uit gaat zien: de vervolgcontroles tijdens de zwangerschap, extra onderzoeken die geïndiceerd zijn, de Geboortemail.
  • het beantwoorden van eventuele vragen: Mocht je vragen/zorgen hebben die niet tot de afspraak kunnen wachten dan kun je te allen tijde contact met ons opnemen, telefonisch of per mail.

Vergeet niet om bij de eerste afspraak een geldig identiteisbewijs mee te nemen zoals een rijbewijs/ID-kaart/paspoort.

Nog geen afspraak staan? Meld je aan en dan neemt onze assistente contact met je op.

Verloskundigenpraktijk Voorhout

Ravellaan 72d
2215 LZ Voorhout
Tel: 0252-235323


Wil je meer informatie, wij helpen je graag verder.
 

Neem dan contact met ons op