De eerste afspraak, ook wel het intakegesprek genoemd, vindt plaats tussen de 9-10 weken zwangerschap. Deze afspraak duurt ongeveer een uur en duurt wat langer dan andere afspraken.

Tijdens deze afspraak maak je kennis met ons en met de praktijk. Soms ken je ons al, dan vinden we het altijd fijn om even bij te praten om te horen hoe het gaat en of er dingen veranderd zijn.

Voorafgaand aan het gesprek heeft onze assistente jullie een vragenlijst gestuurd. We zullen gedurende het gesprek deze ingevulde vragenlijst met jullie doornemen. Zo kunnen we een inschatting te maken of er specifieke zorg noodzakelijk is tijdens deze zwangerschap. Deze vragen zullen gaan over je (medische) voorgeschiedenis, jullie gezondheid en die van de familie en eventuele kinderen. 
We geven tijdens het intakegesprek voorlichting over:

  • aanvullende onderzoeken die kunnen worden gedaan: Denk dan aan het bloedonderzoek waarbij we bijvoorbeeld controleren wat je bloedgroep is en of er sprake is van infectieziekten (Hepatitis B/HIV/Lues). Het meten van de bloeddruk. Maar denk ook aan de mogelijkheden van prenatale screening indien gewenst. Het is helaas nog te vroeg om naar het hartje te luisteren.
  • risico's vermijden/verkleinen: Wat kun je beter wel en niet eten, welke vitamines zijn handig om (aanvullend) te gebruiken, hoe voorkom je infecties.
  • wat te regelen tijdens de zwangerschap: het regelen van de erkenning indien nodig, het aanmelden voor de kraamzorg, een eventuele zwangerschapscursus.
  • hoe de zorg er gedurende de zwangerschap uit gaat zien: de vervolgcontroles tijdens de zwangerschap, extra onderzoeken die geïndiceerd zijn, de Geboortemail.
  • het beantwoorden van eventuele vragen: Mocht je vragen/zorgen hebben die niet tot de afspraak kunnen wachten dan kun je te allen tijde contact met ons opnemen, telefonisch of per mail.

Vergeet niet om bij de eerste afspraak een geldig identiteisbewijs mee te nemen zoals een rijbewijs/ID-kaart/paspoort.

Nog geen afspraak staan? Meld je aan en dan neemt onze assistente contact met je op.

Verloskundigenpraktijk Voorhout - Lisse

Locatie Voorhout:
Vivaldipark 1E
2216 EA Voorhout

Locatie Lisse: 
Oranjelaan 96B - kamer 9
2162 KH Lisse 

Tel: 0252-235323 
info@vpvoorhout.nl 

 


Wil je meer informatie, wij helpen je graag verder.
 

Neem dan contact met ons op