Kraamzorg is uniek in de wereld. Behalve Nederland is er geen ander land ter wereld waar vrouwen een verzorgende krijgen die hen ondersteunt tijdens het kraambed. De taken van de kraamverzorgende zijn onder andere het uitvoeren van medische controles bij jou en de baby, ze geeft jullie voorlichting tijdens de kraamweek. Ze leert jou en je partner te de baby te verzorgen en zij helpt jou bij de (borst)voeding. Een kraamverzorgende blijft ongeveer 7-10 dagen na de bevalling.

We adviseren je om kraamzorg te regelen op het moment dat je een goede termijnecho hebt gehad. Regel de kraamzorg in ieder geval voor de 16 weken!
Wij werken zelf naar grote tevredenheid samen met Kraamzorg De Waarden.

Mocht je een ZZP-er willen, meld je dan al aan bij een positieve zwangerschapstest. Deze zitten namelijk snel vol.

Verder is het handig om te informeren bij je verzekering hoeveel kraamzorguren je vergoed krijgt en te checken of de kraamzorgorganisatie waarbij je je wilt aanmelden een contract heeft met jouw zorgverzekeraar. Na een intake van de kraamzorg, wordt vooraf een inschatting gemaakt van het aantal uren waar jullie recht op hebben. Na de bevalling kan er een reden zijn om de uren bij te stellen, dit gaat in overleg met de kraamverzorgende en ons. Het kan voorkomen dat je door drukte en personeelstekort minder uren krijgt, bijvoorbeeld in vakantieperiodes of bij een geboortegolf. Je krijgt altijd het wettelijk minimum aan kraamzorg: 24 uur verdeeld over 8 dagen.

 

Verloskundigenpraktijk Voorhout - Lisse

Locatie Voorhout:
Vivaldipark 1E
2216 EA Voorhout

Locatie Lisse: 
Oranjelaan 96B - kamer 9
2162 KH Lisse 

Tel: 0252-235323 
info@vpvoorhout.nl 

 


Wil je meer informatie, wij helpen je graag verder.
 

Neem dan contact met ons op