Wij gaan verhuizen!

27 januari 2020

Nieuw Gezondheidscentrum Hooghkamer te Voorhout

Afgelopen vrijdag hebben Huisartsenpraktijk Hooghkamer, Verloskundigenpraktijk Voorhout en Apotheek Voorhout de contracten getekend voor een nieuw gezondheidscentrum midden in de nieuwbouwwijk Hooghkamer. Vanaf het voorjaar van 2020 zal Gezondheidscentrum Hooghkamer in gebruik worden genomen op het Vivaldipark 1.

In het nieuwe gezondheidscentrum zullen de huisartsen Dick Koster en Carla Juffermans, samen met verloskundigen Sara Spruitenburg en Nicole Starink en een nieuwe vestiging van Apotheek Voorhout zich vestigen. In hetzelfde gebouw zal ook de thuiszorg van Marente en een diëtistenpraktijk haar intrek nemen.

Foto: Praktijkhouders Gezondheidscentrum Hooghkamer v.l.n.r.:  Dick Koster - huisarts, Carla Juffermans - huisarts (Huisartsenpraktijk Hooghkamer), Wouter Dessing - apotheker, Karin Beuning - apotheker (Samenwerkende Apotheken Bollenstreek), Sara Spruitenburg - verloskundige en Nicole Starink - verloskundige (Verloskundigenpraktijk Voorhout)

Jaaroverzicht 2019

07 januari 2020

2019 in een vogelvlucht:

143 baby's
70 jongens
73 meisjes
52% thuis geboren van alle bevallingen die door ons werden begeleid
Bram was de meest populaire jongensnaam
Julia was de meest populaire meisjesnaam
40+4 was de meest populaire zwangerschapsduur om op te bevallen

Er zijn 74 Teylingers geboren. Een resultaat waar we, samen met onze buurtpraktijk in Sassenheim, trots op zijn!

2019 bracht ons 74 Teylingers

Feestdagen 2019

11 december 2019

Wij wensen jullie een hele gezellige Kerst toe en een gezond en vruchtbaar 2020!
Sara, Nicole en Erna

Telefonisch spreekuur tijdens feestdagen 

Tijdens de kerstvakantie heeft onze assistente Erna vrij. Het telefonisch spreekuur wordt dan verzorgd door de dienstdoende verloskundige. 
Op beide kerstdagen en op nieuwjaarsdag is er geen telefonisch spreekuur. 

Kerstkindje onderweg?

Mochten er kindjes van plan zijn geboren te worden tijdens Kerst of Oud & Nieuw, dan staan we uiteraard ook tijdens de feestdagen paraat om jullie bij te staan. Ook in geval van spoed, dringende vragen en/of ongerustheid, kun je tijdens de feestdagen gewoon de dienstdoende verloskundige bereiken via de reguliere weg. Probeer tijdens Oud & Nieuw wel tijdig te bellen vanwege een mogelijk langere reistijd door het vuurwerk. 

De diensten zijn dit jaar tijdens de feestdagen als volgt verdeeld: 

Kerstavond - Sara
Eerste kerstdag tot 18.00 uur - Sara
Eerste kerstdag avond - Nicole
Tweede kerstdag - Nicole 

Oudjaarsdag - Nicole
Oudjaarsavond - Sara
Nieuwjaarsdag - Sara 
 

Zorgverzekeraars 2020

10 december 2019

Wij hebben voor 2020 contracten kunnen afsluiten met wederom alle zorgverzekeraars. 

Wat wordt er vergoed vanuit de basisverzekering? 

  • Verloskundige zorg (zwangerschapscontroles, spoedconsulten, de bevalling, de kraambedcontroles): 100%
  • Counselingsgesprek prenatale screening: 100%
  • Medisch geïndiceerde echo's met verwijzing van de verloskundige: 100%

Welke extra kosten zijn er?

  • Het verplicht eigen risico (tot €385,-) wordt aangesproken voor aanvullende zorg, zoals bijvoorbeeld laboratioriumonderzoeken, ambulance-inzet, specialistische zorg (gynaecoloog). 
  • Eigen bijdrage prenatale screening NIPT/combinatietest (ongeveer €175,-)
  • Eigen bijdrage poliklinische bevalling (rond de 350-400 euro). Deze komt bij een medische indicatie, al dan niet ontstaan tijdens de bevalling, te vervallen. 
  • Eigen bijdrage kraamzorg (€4,50 per uur)
  • Lactatiekundige zorg
  • Anticonceptiezorg 
  • Kraampakket

Sommige van deze extra kosten kunnen (deels) worden gedekt vanuit een aanvullende polis. Twijfel je of je verzekerd bent voor deze zorg of wil je je verzekering wijzigen om deze aanvullende zorg alsnog te verzekeren, maar hiervoor dan je vergelijking en keuze en wijzig je zorgverzekering vóór 1 januari 2020. 

Vakantie Sara en Nicole

03 september 2019

Ook verloskundigen moeten zo nu en dan eens uitrusten om weer op te laden voor alle nachtelijke bevallingen. Daarom gaan ook dit jaar Sara en Nicole om beurten op vakantie. 

Sara gaat een mooie reis door Zuid Afrika maken van 6 september tot en met 1 oktober en Nicole maakt een rondreis door Australië van 31 oktober tot en met 1 december. Beiden zijn we dus ombeurten vier weken weg. 

Dit houdt in dat er de komende maanden wat meer waarnemend verloskundigen actief zullen zijn in onze praktijk om de continue zorg te kunnen blijven waarborgen. Wij worden in de diensten ondersteund door
Michelle van Herpen,  Annemarie Duineveld en Annemarie van Wijck die jullie met raad en daad bij zullen staan bij al jullie (spoed)vragen, bevallingen en in de kraamtijd. Sara en Nicole zullen in elkaars vakantie alle spreekuren opvangen. 

Nieuwe huisstijl!

03 augustus 2019

Met trots presenteren wij onze nieuwe huisstijl! Met dank aan Jaap Spruitenburg voor het ontwerp.
De komende periode zal op steeds meer plaatsen ons oude logo vervangen worden door de nieuwe. 

2018 in een vogelvlucht

31 december 2018

De statistieken van 2018 van onze praktijk

196 baby's
104 jongens
92 meisjes
68% thuisbevallingen; met trots ver boven het landelijk gemiddelde!
91 Teylingers in samenwerking met onze collega's uit Sassenheim
Jack was de meest populaire jongensnaam
Evi was de meest populaire meisjesnaam
40+3 was de meest populaire zwangerschapsduur om op te bevallen

We zijn benieuwd wat 2019 ons zal brengen. In ieder geval wensen we iedereen alvast een heel gelukkig nieuwjaar! 
Nicole staat deze Oud&Nieuw paraat. Wie wordt de eerste baby van 2019?

Afscheid Carola

28 december 2018

Na 18 jaar verloskundige te zijn geweest in Voorhout, gaat Carola onze praktijk helaas verlaten. Zoveel Voorhoutse kindjes zijn in de loop der jaren op via haar handen op de wereld gekomen, zij is altijd een grote steun en toeverlaat over alle (aanstaande) ouders geweest en natuurlijk voor velen een geliefde en gewaardeerde collega. 

Daarom willen we alle (oud)cliënten, samenwerkingspartners, familie, vrienden en (oud)collega's uitnodigen voor een afscheidsfeestje ter ere van Carola. 

Datum: donderdag 31 januari 2019
Tijd: 15.00-18.00 uur
Locatie: Café Boerhaave, Herenstraat 57 te Voorhout

Wilt u Carola met ons mee uitzwaaien? Laat ons dan graag voor 25 januari 2019 even weten of - en met hoeveel personen - u komt via info@vpvoorhout.nl, dan zorgen wij voor voldoende hapjes en drankjes!

Lieve mensen,

Zojuist heb ik mijn laatste dienst bij de verloskundigenpraktijk in Voorhout gehad. Helaas is er deze eerste kerstdag geen kindje geboren. Donderdag heb ik mijn laatste spreekuur dag. 
Na 18 mooie jaren ga ik de maatschap in Voorhout verlaten. Het hebben van een eigen verloskundigen praktijk, echoscopiste zijn en sinds twee jaar ook mama is voor mij een lastige combinatie. Dan moet je keuzes maken die niet makkelijk zijn. Ik ga dan ook weg met een lach en een traan maar laat de praktijk met een goed gevoel achter in de vakkundige handen van Nicole en Sara. 
Sommigen van jullie zal ik misschien nog eens tegenkomen bij Verloskundig Centrum De Poort. Hier blijf ik namelijk als echoscopiste werken. 
Bedankt voor het vertrouwen de afgelopen 18 jaar!

Lieve groet Carola

Fijne Feestdagen!

24 december 2018

Het team van Verloskundigenpraktijk Voorhout wenst iedereen hele fijn feestdagen en een gezond, gelukkig en vruchtbaar 2019!

Binnen onze maatschap zal er ook het een en ander gaan veranderen komend jaar. Zo zullen wij vanaf 1 januari afscheid moeten nemen van onze lieve collega Carola. Na 18 jaar het vertrouwde gezicht te zijn geweest, gaat zij onze praktijk verlaten. Vele Voorhouters zijn via haar handen op de wereld geholpen en de aller eersten worden komend jaar alweer volwassen! Sara en Nicole zullen de praktijk samen gaan voortzetten met natuurlijk de vertrouwde ondersteuning van onze assistente Erna en onze waarneemsters Michelle en Annemarie.

Binnenkort meer over de mogelijkheid om Carola mee uit te zwaaien!

In verband met de feestdagen is er geen telefonisch spreekuur op beide kerstdagen (25 en 26 december 2018) en op  Nieuwjaarsdag (1 januari 2019). Uiteraard is de dienstdoende verloskundige voor dringende zaken, spoed en bevallingen gewoon bereikbaar via de spoedlijn. 

SONNET studie bij hielprik

31 maart 2018

Vanaf 1 april 2018 worden alle hielprikken uit de regio's Gelderland, Utrecht en Zuid-Holland onderzocht op de ernstige ziekte Severe Combined ImmunoDeficiency (SCID). Dit wordt gedaan binnen de zogenaamde SONNET-studie. Alle hielprikkaarten die tussen 1 april 2018 tot en met 31 maart 2019 bij het laboratorium binnenkomen, worden meegenomen in de studie. Wil je niet dat de hielprik mee wordt genomen in de studie en wordt onderzocht op SCID, dan kunnen we dit bezwaar aangeven op de hielprikkaart en worden alleen de 19 reguliere aandoeningen onderzocht. We zullen je tijdens de zwangerschap verder informeren over dit onderzoek. 

Fijne paasdagen

31 maart 2018

Het team van Verloskundigenpraktijk Voorhout wenst jullie hele fijne paasdagen toe!

Maandag 2 april vervalt het telefonisch spreekuur vanwege Tweede paasdag. Uiteraard blijft de dienstdoende verloskundige wel gewoon bereikbaar in geval van spoed/bevallingen. Sara hoopt dit jaar wellicht een paaskindje te mogen verwelkomen!

Bijscholing verloskundigen

31 maart 2018

De afgelopen weken zijn alle drie de verloskundigen weer helemaal bijgeschoold in de laatste inzichten als het gaat om het hechten van bekkenbodemletsel na de bevalling. Wij vinden het belangrijk om up-to-date te blijven met onze kennis en vaardigheden. Daarom volgen we dan ook met enige regelmaat bijscholingen op alle vlakken binnen de geboortezorg. 

Fijne feestdagen!

20 december 2017

Het team van Verloskundigen praktijk Voorhout wenst iedereen fijne feestdagen en een gelukkig, gezond en vruchtbaar 2018!

Bereikbaarheid feestdagen

14 oktober 2017

In verband met vakantie van onze assistente van 25 december 2017 t/m 4 januari 2018 zal het telefonisch spreekuur minder goed bereikbaar zijn dan normaal. Dringende vragen mogen via de dienstdoende verloskundige. Minder dringende zaken kunnen via de e-mail info@vpvoorhout.nl. Je hebt dan binnen 24 uur reactie. 

De dienstdoende verloskundige is ook tijdens de feestdagen bereikbaar via 0252-235323 / optie 1

Tijdens kerst en op nieuwjaarsdag is er geen telefonisch spreekuur!

2018: Contracten met alle zorgverzekeraars

20 december 2017

Ondanks dat er eerder dit jaar in het nieuws was dat er problemen waren met de contractering tussen verloskundigen en zorgverzekeraars, hebben wij uiteindelijk voor 2018 weer contracten kunnen afsluiten met alle zorgverzekeraars

Sara treedt toe tot de maatschap in 2018

04 december 2017

Vanaf 1 januari 2018 zal Sara Spruitenburg toetreden tot onze maatschap! Velen van jullie kennen Sara al als onze vaste waarneemster sinds geruime tijd. Vanaf het begin van het nieuwe jaar zullen er dus drie vaste verloskundigen zijn die je bij toerbeurt op het spreekuur en tijdens de diensten tegen zult komen. Op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat je zoveel mogelijk een vast gezicht te zien krijgt en we minder gebruik hoeven te maken van waarneming

De nieuwe maatschap hebben we al kunnen vieren tijdens ons jaarlijkse praktijk-etentje, waarbij we als team samen even konden ontspannen en bijkletsen. De diensttelefoon was die avond en nacht in goede handen was bij onze vertrouwde waarneemster Annemarie Duineveld, zodat we echt even konden proosten

Nicole traint acute vaardigheden

14 november 2017

Nadat Carola en Sara eerder dit jaar al konden trainen was het dit keer de beurt aan Nicole om haar acute (verloskundige) vaardigheden weer op te frissen (foto's). Samen met collega verloskundigen uit de regio, kraamverzorgenden en het ambulance personeel werd niet van echt te onderscheiden casuïstiek gespeeld door lotus-patiënten (actrices). We hopen het niet nodig te hebben, maar we zijn allemaal weer klaar om acute situaties het hoofd te bieden. Toch fijn om dat weer even in de vingers te hebben. 

Start avondspreekuur 2018

01 november 2017

Ondanks dat werkgevers verplicht zijn om zwangeren vrij te geven voor hun verloskundige controles, kunnen wij ons voorstellen dat dit niet altijd handig is. Speciaal voor deze zwangeren zullen wij dan ook vanaf 1 januari 2018 gaan starten met één avondspreekuur per week van 16.30 - 20.30 uur. De twee spreekuur dagen op dinsdag en donderdag zullen daarnaast ook gewoon blijven bestaan. 

Live-blog weekenddienst

29 oktober 2017

Afgelopen weekend kon je een kijkje nemen in de dienst van de verloskundige via een live-blog op onze Facebookpagina. Nicole vertelde een weekend lang over hoe haar dienst verliep.

Ook benieuwd wat we zoal doen? Lees alles nog eens rustig terug!

Sara en Carola aan het trainen

20 juli 2016

Sara en Carola zijn vandaag acute verloskunde vaardigheden aan het trainen met collega's uit de regio. Bekijk de foto's op Facebook

Verloskundigenpraktijk Voorhout

Ravellaan 72d
2215 LZ Voorhout
Tel: 0252-235323


Wil je meer informatie, wij helpen je graag verder.
 

Neem dan contact met ons op