SONNET studie bij hielprik

31 maart 2018

Vanaf 1 april 2018 worden alle hielprikken uit de regio's Gelderland, Utrecht en Zuid-Holland onderzocht op de ernstige ziekte Severe Combined ImmunoDeficiency (SCID). Dit wordt gedaan binnen de zogenaamde SONNET-studie. Alle hielprikkaarten die tussen 1 april 2018 tot en met 31 maart 2019 bij het laboratorium binnenkomen, worden meegenomen in de studie. Wil je niet dat de hielprik mee wordt genomen in de studie en wordt onderzocht op SCID, dan kunnen we dit bezwaar aangeven op de hielprikkaart en worden alleen de 19 reguliere aandoeningen onderzocht. We zullen je tijdens de zwangerschap verder informeren over dit onderzoek. 

Fijne paasdagen

31 maart 2018

Het team van Verloskundigenpraktijk Voorhout wenst jullie hele fijne paasdagen toe!

Maandag 2 april vervalt het telefonisch spreekuur vanwege Tweede paasdag. Uiteraard blijft de dienstdoende verloskundige wel gewoon bereikbaar in geval van spoed/bevallingen. Sara hoopt dit jaar wellicht een paaskindje te mogen verwelkomen!

Bijscholing verloskundigen

31 maart 2018

De afgelopen weken zijn alle drie de verloskundigen weer helemaal bijgeschoold in de laatste inzichten als het gaat om het hechten van bekkenbodemletsel na de bevalling. Wij vinden het belangrijk om up-to-date te blijven met onze kennis en vaardigheden. Daarom volgen we dan ook met enige regelmaat bijscholingen op alle vlakken binnen de geboortezorg. 

Fijne feestdagen!

20 december 2017

Het team van Verloskundigen praktijk Voorhout wenst iedereen fijne feestdagen en een gelukkig, gezond en vruchtbaar 2018!

Bereikbaarheid feestdagen

14 oktober 2017

In verband met vakantie van onze assistente van 25 december 2017 t/m 4 januari 2018 zal het telefonisch spreekuur minder goed bereikbaar zijn dan normaal. Dringende vragen mogen via de dienstdoende verloskundige. Minder dringende zaken kunnen via de e-mail info@vpvoorhout.nl. Je hebt dan binnen 24 uur reactie. 

De dienstdoende verloskundige is ook tijdens de feestdagen bereikbaar via 0252-235323 / optie 1

Tijdens kerst en op nieuwjaarsdag is er geen telefonisch spreekuur!

2018: Contracten met alle zorgverzekeraars

20 december 2017

Ondanks dat er eerder dit jaar in het nieuws was dat er problemen waren met de contractering tussen verloskundigen en zorgverzekeraars, hebben wij uiteindelijk voor 2018 weer contracten kunnen afsluiten met alle zorgverzekeraars

Sara treedt toe tot de maatschap in 2018

04 december 2017

Vanaf 1 januari 2018 zal Sara Spruitenburg toetreden tot onze maatschap! Velen van jullie kennen Sara al als onze vaste waarneemster sinds geruime tijd. Vanaf het begin van het nieuwe jaar zullen er dus drie vaste verloskundigen zijn die je bij toerbeurt op het spreekuur en tijdens de diensten tegen zult komen. Op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat je zoveel mogelijk een vast gezicht te zien krijgt en we minder gebruik hoeven te maken van waarneming

De nieuwe maatschap hebben we al kunnen vieren tijdens ons jaarlijkse praktijk-etentje, waarbij we als team samen even konden ontspannen en bijkletsen. De diensttelefoon was die avond en nacht in goede handen was bij onze vertrouwde waarneemster Annemarie Duineveld, zodat we echt even konden proosten

Nicole traint acute vaardigheden

14 november 2017

Nadat Carola en Sara eerder dit jaar al konden trainen was het dit keer de beurt aan Nicole om haar acute (verloskundige) vaardigheden weer op te frissen (foto's). Samen met collega verloskundigen uit de regio, kraamverzorgenden en het ambulance personeel werd niet van echt te onderscheiden casuïstiek gespeeld door lotus-patiënten (actrices). We hopen het niet nodig te hebben, maar we zijn allemaal weer klaar om acute situaties het hoofd te bieden. Toch fijn om dat weer even in de vingers te hebben. 

Start avondspreekuur 2018

01 november 2017

Ondanks dat werkgevers verplicht zijn om zwangeren vrij te geven voor hun verloskundige controles, kunnen wij ons voorstellen dat dit niet altijd handig is. Speciaal voor deze zwangeren zullen wij dan ook vanaf 1 januari 2018 gaan starten met één avondspreekuur per week van 16.30 - 20.30 uur. De twee spreekuur dagen op dinsdag en donderdag zullen daarnaast ook gewoon blijven bestaan. 

Live-blog weekenddienst

29 oktober 2017

Afgelopen weekend kon je een kijkje nemen in de dienst van de verloskundige via een live-blog op onze Facebookpagina. Nicole vertelde een weekend lang over hoe haar dienst verliep.

Ook benieuwd wat we zoal doen? Lees alles nog eens rustig terug!

Sara en Carola aan het trainen

20 juli 2016

Sara en Carola zijn vandaag acute verloskunde vaardigheden aan het trainen met collega's uit de regio. Bekijk de foto's op Facebook

Verloskundigenpraktijk Voorhout

Ravellaan 72d
2215 LZ Voorhout
Tel: 0252-235323


Wil je meer informatie, wij helpen je graag verder.
 

Neem dan contact met ons op