Ben je nog niet zwanger, maar ligt er in de (nabije) toekomst wel een kinderwens, dan kan het zijn dat je met een heleboel vragen zit. Het is goed om informatie in te winnen als je een kinderwens hebt. Ook al duurt het misschien nog wel even voordat je echt zwanger wilt worden.

Waar je rekening mee kunt houden

Voordat je zwanger wordt zijn er al dingen waar je rekening mee kunt houden om de kans op een spontane, ongecompliceerde zwangerschap en een gezond kindje zo groot mogelijk te maken. Denk bijvoorbeeld aan een gezonde leefstijl, het uitsluiten van bepaalde erfelijke aandoeningen en te onderzoeken of je op het werk bepaalde risico’s loopt. Daarnaast kan het handig zijn om eens te kijken naar eventueel actueel medicatiegebruik bij bepaalde chronische ziekten als astma, epilepsie of darmontstekingen. Het wordt wel eens vergeten, maar veel van bovenstaande zaken gelden ook voor je partner!

Door op een bewuste en gezonde manier zwanger te worden, kun je al veel gezondheidswinst behalen voor zowel jou als je kindje. Niet alleen kun je de vruchtbaarheid van jou en je partner vergroten door bepaalde zaken in acht te nemen, ook geef je je kindje bij de bevruchting gelijk al de beste start mee.

Verloskundigenpraktijk Voorhout - Lisse

Locatie Voorhout:
Vivaldipark 1E
2216 EA Voorhout

Locatie Lisse: 
Oranjelaan 96B - kamer 9
2162 KH Lisse 

Tel: 0252-235323 
info@vpvoorhout.nl 

 


Wil je meer informatie, wij helpen je graag verder.
 

Neem dan contact met ons op