Gedurende de zwangerschap vinden er grote veranderingen plaats. Niet alleen je lichaam verandert, een zwangerschap brengt ook psychologische en sociale veranderingen met zich mee. Wij bespreken dit ook tijdens de controles met jullie.

Tijdens de zwangerschap en na de bevalling heeft 1 op de 6 vrouwen last van lichte tot zeer ernstige psychische klachten. Heb je al eens last gehad van psychische problemen, zoals een depressie, psychose, verslaving, eetstoornis of dwang, dan is er een kans dat je hier tijdens de zwangerschap opnieuw last krijgt. Daarom is het belangrijk om dit met ons te bespreken, dan kunnen we je zo goed mogelijk begeleiden gedurende je zwangerschap, bevalling en/of kraambed.

Heb je sombere buien die niet weggaan, lig je de hele nacht wakker, kun je niet van dingen genieten (ook niet van je pasgeboren baby; misschien wil je hem ook niet vasthouden of wens je dat hij nooit geboren was), heb je geen eetlust en/of zie je op tegen de dag, praat daar dan over met ons, de huisarts of kraamverzorgende.

WellMom App

Er is een app ontwikkelt die je kan helpen positief te blijven voor, tijdens en/of na de zwangerschap. De WellMom App is voor vrouwen die positiever willen denken en minder stress willen ervaren en gratis te downloaden in de App-store.wellmom-app logo

De WellMom app is ontwikkeld door het Trimbos-instituut, een non-profit onderzoeks- en kenniscentrum dat staat voor een mentaal gezonde samenleving.

Verloskundigenpraktijk Voorhout - Lisse

Locatie Voorhout:
Vivaldipark 1E
2216 EA Voorhout

Locatie Lisse: 
Oranjelaan 96B - kamer 9
2162 KH Lisse 

Tel: 0252-235323 
info@vpvoorhout.nl 


Wil je meer informatie, wij helpen je graag verder.
 

Neem dan contact met ons op